Powered By Blogger

SO FUNKY, MAKE YOU WANNA SLAP YO MAMA!

A BLOG ABOUT THE FUNKIEST RADIO SHOW IN GREECE, THE MUSIC THAT MOVES US, AND VARIOUS THOUGHTS, VIEWS AND INTERESTING STUMBLE UPONS OF DJ RADICAL

Monday, December 8, 2008

Ιός στο Facebook υποκλέπτει προσωπικά δεδομένα

Ιός στο Facebook υποκλέπτει προσωπικά δεδομένα




Η απειλή του Koobface



Associated Press
Νέα Υόρκη








Τα 120 εκατομμύρια μέλη του Facebook βρίσκονται στο στόχαστρο ενός ιού που χρησιμοποιεί το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων της υπηρεσίας για να διαδοθεί μεταξύ φίλων και να υποκλέψει ευαίσθητα δεδομένα όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών.

Ο ιός έχει μολύνει «ένα πολύ μικρό ποσοστό των χρηστών» δήλωσε στο Reuters ο Μπάρι Σνιτ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης.

Μέχρι σήμερα, «λίγοι ιοί έχουν προσπαθήσει να χρησιμοποιήσουν το Facebook με παρόμοιους τρόπους για να διαδοθούν» είπε.

Ο ιός «Koobface» αποστέλλει μηνύματα σε όλη τη λίστα φίλων του μολυσμένου χρήστη, με τίτλους σχεδιασμένους να τραβούν την προσοχή, όπως «Φαίνεσαι υπέροχος σε αυτή τη νέα ταινία».

Τα μηνύματα προτρέπουν τα υποψήφια τα μέλη να επισκεφθούν μια ιστοσελίδα που τους ζήτα να κατεβάσουν ένα κακόβουλο πρόγραμμα, μεταμφιεσμένο ως αναβάθμιση του Flash Player της Adobe.

H εκτέλεση του κώδικα μολύνει τον υπολογιστή. Όταν ο χρήστης προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει μια μηχανή αναζήτησης (Google, Yahoo, MSN, Live) εκτρέπεται σε κακόβουλες ιστοσελίδες σχεδιασμένες να υποκλέπτουν δεδομένα.

Μια παλαιότερη έκδοση του Koobface έπληξε τον Αύγουστο και το MySpace, η εταιρεία όμως κατάφερε τελικά να τον εξολοθρεύσει.

Η εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών McAfee προειδοποιεί τώρα ότι οι άγνωστοι δημιουργοί του ιού δεν θα σταματήσουν την προσπάθεια να διεισδύσουν σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από τον ιό τον ανανεώνουν, τον τελειοποιούν και του προσθέτουν νέες λειτουργίες» τόνισε ο ερευνητής της McAfee Κρεγκ Σμούγκαρ.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger