Powered By Blogger

SO FUNKY, MAKE YOU WANNA SLAP YO MAMA!

A BLOG ABOUT THE FUNKIEST RADIO SHOW IN GREECE, THE MUSIC THAT MOVES US, AND VARIOUS THOUGHTS, VIEWS AND INTERESTING STUMBLE UPONS OF DJ RADICAL

Tuesday, December 16, 2008



Ο Oleg Teterin, Ρώσος επιχειρηματίας στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, κατοχύρωσε ως trademark το διάσημο "wink smiley" ;-) το οποίο συμβολίζει το κλείσιμο του ματίου.

O Teterin δήλωσε ότι παρότι δε σκοπεύει να στραφεί έναντι απλών χρηστών που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο smiley, εντούτοις θα επιδιώξει να χρέωσει όσες εταιρίες χρησιμοποιούν εικονικά "winks": "Θέλω να τονίσω ότι αυτό στοχεύει μόνο έναντι των επιχειρήσεων που προσπαθούν να βγάλουν κέρδος χωρίς την άδεια του κατόχου του σήματος".

Ο επιχειρηματίας που έχει μία εταιρία διαφημίσεων για κινητά, ονόματι Superfone, προσέθεσε ότι όσοι θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το wink smiley θα πρέπει να πληρώσουν ένα σημαντικό ποσό ενώ η νόμιμη χρήση του θα είναι εφικτή μόνο αφότου έχει αγοραστεί ετήσια άδεια χρήσης από την εταιρία του. Η άδεια χρήσης του wink smiley θα στοιχίζει μερικές δεκάδες χιλιάδες δολάρια.

Το πρώτο hi-tech emoticon χρησιμοποιήθηκε to 1982 από τον Αμερικάνο επιστήμονα στους Η/Υ, Scott Fahlman, ως ένας τρόπος για να διαχωρίζονται τα αστεία από τις σοβαρές δηλώσεις στα message board της εποχής. Όμως παρά την μακρά ιστορία των smileys, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται στόχος κατοχύρωσης ως εμπορικά σήματα. Το 2006, ένας Φινλανδός φοιτητής της νομικής κατοχύρωσε μία σειρά από smileys στις αρμόδιες αρχές του Ελσίνκι, ενώ παλαιότερα μία εταιρία απ'το Texas των ΗΠΑ είχε λάβει άδεια κατοχύρωσης του "λυπημένου" smiley :-(. Μάλιστα, τότε, ως αστείο, η εταιρία δήλωσε ότι θα μηνύσει όλους όσους χρησιμοποίησαν ή θα χρησιμοποιήσουν στο μέλλον το συγκεκριμένο smiley, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων που ανάγκασε την εταιρία σε διορθωτικές δηλώσεις.
Πηγή: Guardian
Πηγή: www.adslgr.com

Το μονο που έχω να πω...: ;-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-)
;-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-)

1 comment:

  1. ;-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-)

    ReplyDelete

Powered By Blogger