Powered By Blogger

SO FUNKY, MAKE YOU WANNA SLAP YO MAMA!

A BLOG ABOUT THE FUNKIEST RADIO SHOW IN GREECE, THE MUSIC THAT MOVES US, AND VARIOUS THOUGHTS, VIEWS AND INTERESTING STUMBLE UPONS OF DJ RADICAL

Tuesday, May 26, 2009

Αδύνατη η οριστική διαγραφή φωτογραφιών στο Facebook και το MySpace
Facebook

  • 11
    votes
Μια ομάδα ειδικών από το Πανεπιστήμιο του Cambridge διεξήγαγε μια μεγάλη έρευνα, επιχειρώντας να διαπιστώσει αν οι χρήστες δημοφιλών ιστοσελίδων έχουν τον απόλυτο έλεγχο όσον αφορά το υλικό που ανεβάζουν. Οι ερευνητές δημιούργησαν προφιλ στο Facebook και το MySpace -μεταξύ άλλων- και ανέβασαν φωτογραφίες, τις οποίες στη συνέχεια διέγραψαν, ακολουθώντας τη διαδικασία που προβλέπεται από το εκάστοτε site.

Ένα μήνα μετά τη διαγραφή, και έχοντας κρατήσει τα URLs των φωτογραφιών πριν τις αφαιρέσουν, οι ερευνητές επανήλθαν και επεχείρησαν να βρουν τις φωτογραφίες που είχαν διαγράψει. Σε 7 από τα 16 sites που μπήκαν στο μικροσκόπιο, οι φωτογραφίες εμφανίστηκαν κανονικά. Το Facebook και το MySpace ήταν ανάμεσα στα 7 sites που "δεν πειθάρχησαν" στην απόφαση των χρηστών να διαγράψουν τις φωτογραφίες. Αντίθετα, τα Flickr, Picasa και Live Spaces διέγραψαν τις φωτογραφίες οριστικά και αμετάκλητα.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της έρευνας, ο υποψήφιος διδάκτωρ Joseph Bonneau δήλωσε ότι "οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης αντιμετωπίζουν με απαράδεκτο τρόπο το απόρρητο των χρηστών. Κάνουν αυτό που είναι εύκολο και όχι αυτό που πρέπει".

πηγή: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=316619

No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger