Powered By Blogger

SO FUNKY, MAKE YOU WANNA SLAP YO MAMA!

A BLOG ABOUT THE FUNKIEST RADIO SHOW IN GREECE, THE MUSIC THAT MOVES US, AND VARIOUS THOUGHTS, VIEWS AND INTERESTING STUMBLE UPONS OF DJ RADICAL

Wednesday, November 4, 2009

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ


Η Kingston υπέγραψε συμφωνία με την κινηματογραφική εταιρεία Paramount Digital Entertainment προκειμένου να προσφέρουν από κοινού στην αγορά ταινίες σε μνήμη flash. Οι ταινίες από αποθηκεύονται σε κάρτες SD ή USB της Kingston (αντί για το γνωστό DVD) και θα πωλούνται σε μια λογική (σύμφωνα με τις εταιρείες) τιμή. Η πρώτη ταινία, με την οποία θα εγκαινιαστεί η συμφωνία των δυο εταιρειών είναι το Transformers: Revenge of the Fallen μέσα σε ένα 4GB Kingston DataTraveler έναντι 30 δολαρίων.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση Όνομα: kingston-transformers.jpg Εμφανίσεις: 21 Μέγεθος: 17,2 KBYποθέτοντας (όπως αφήνει να εννοηθεί η ανακοίνωση της εταιρείας) πως τo USB ή η κάρτα SD είναι επαναχρησιμοποιήσιμα η τιμή δεν μοιάζει άσχημη, σχολιάζει το Techspot.

Aπό το μέγεθος του USB γίνεται σαφές πως πρόκειται για μια ταινία σε κανονική ανάλυση ενώ ενδεχομένως αργότερα να γίνουν διαθέσιμες και ταινίες υψηλής ανάλυσης σε μεγαλύτερα USB ή SD. Ωστόσο η Kingston και η Paramount δεν θέλησαν να ανακοινώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες.

"Αυτή η μοναδική στο είδος της συνεργασίας επιτρέπει στην Paramount να προσφέρει στην αγορά προϊόντα ψυχαγωγίας σε USB συσκευές και κάρτες SD", δήλωσε ο Alex Carloss υψηλόβαθμο στέλεχος της Paramount Digital Entertainment. "Στα χρόνια που έρχονται η σχέση της Paramount με την Kingston θα είναι αυξανόμενα σημαντική αφού ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές βλέπουν ταινίες σε υπολογιστές ή άλλες φορητές συσκευές."

Το μέλλον της συνεργασίας αυτής παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον ειδικά αν συνδυαστεί με την όχι και πολύ γρήγορη πορεία του Blu-ray δίσκου.


Πηγή: Techspot

Αυτο το έλεγα χρόνια πρίν ειδικότερα για τα cd.
Ειναι πολύ καλη ιδέα και συμβαδίζει με την εποχή.
Κατι που πήγε να ξεκινήσει η SONY καποτε με τα mini disks και αργότερα η Panasonic με τις SD.

Ενα usb stick η μια micro/mini/SD στα 4GB κοστίζουν 10-15€, άλλα 15€ η ταινία....χμμμ δεν είναι και άσχημα.

Βέβαια το ερώτημα είναι
  • σε τι ποιότητα ακριβώς θα είναι η ταινία,
  • σε τι format (avi, mpeg, wmv κλπ, h καμία δικιά τους περίεργη παπαρια με ειδικά codecs και τρέχα γύρευε,
  • τι πατέντα θα σκαρφιστουν για το ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΘΕΪΚΟ copyright,
  • και το αυτονόητο (για εμάς γιατί με τα μυαλά που κουβαλάνε αυτοί ποτέ δεν ξέρεις), αν το stick ή η SD θα είναι επαναχρησιμοποιήσιμα

αν ρίξουν κι άλλο την τιμή... αξίζει πιστεύω (εκ πρώτης πάντα όψεως) τον κόπο.

No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger