Powered By Blogger

SO FUNKY, MAKE YOU WANNA SLAP YO MAMA!

A BLOG ABOUT THE FUNKIEST RADIO SHOW IN GREECE, THE MUSIC THAT MOVES US, AND VARIOUS THOUGHTS, VIEWS AND INTERESTING STUMBLE UPONS OF DJ RADICAL

Tuesday, August 10, 2010

Τελικά... η κότα έκανε το αυγό, υποστηρίζουν επιστήμονες


Η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα; Απάντηση στο διαχρονικό ερώτημα υποστηρίζουν πως έδωσαν επιστήμονες των πανεπιστημίων Σέφιλντ και Γουόρικ. Σύμφωνα με τους ίδιους, η κότα είναι κάνει το αβγό, καθώς για να σχηματιστεί το κέλυφος του αβγού, είναι απαραίτητη μια πρωτεΐνη που εντοπίζεται μόνο στις ωοθήκες της κότας.


Η ύπαρξη αυτής της πρωτεΐνης, της ovocledidin-17 (ΟC-17), δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι το αβγό μπορεί να υπάρξει μόνο αν προηγουμένως βρεθεί εντός της κότας, άρα η κότα είναι εκείνη που προϋπάρχει, σημειώνουν οι επιστήμονες. Η πρωτεΐνη χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σημαντική, διότι χωρίς την ύπαρξή της δεν θα μπορούσε να αναπτυχθεί το κέλυφος, άρα και το αυγό.
Για να απαντήσουν στο «καυτό» ερώτημα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν έναν πολύ ισχυρό υπολογιστή για να εστιάσουν στο σχηματισμό του αβγού. Ο υπολογιστής ΗΕCΤoR, που βρίσκεται στο Εδιμβούργο, αποκάλυψε ότι η ΟC-17 είναι απολύτως απαραίτητη για να ξεκινήσει η κρυστάλλωση, το πρώτο στάδιο δημιουργίας του κελύφους.
Σύμφωνα με τον δρ Κόλιν Φρίμαν του Τμήματος Μηχανικής Υλικών του Πανεπιστημίου Σέφιλντ που συμμετείχε στη μελέτη, «πολύ καιρό επικρατούσε η άποψη ότι το αβγό προηγήθηκε, ωστόσο έχουμε πλέον τις επιστημονικές αποδείξεις στα χέρια μας που δείχνουν περά από κάθε αμφιβολία ότι χωρίς την κότα αβγό δεν θα υπήρχε».

No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger