SO FUNKY, MAKE YOU WANNA SLAP YO MAMA!

A BLOG ABOUT THE FUNKIEST RADIO SHOW IN GREECE, THE MUSIC THAT MOVES US, AND VARIOUS THOUGHTS, VIEWS AND INTERESTING STUMBLE UPONS OF DJ RADICAL

Tuesday, September 14, 2010

ΑΕΠΙ do me a favor - FUCK OFF!Ειδατε το ντοκυμαντέρ που σας πρότεινα;

"Before The Music Dies" και "The Music Industry Exposed".


Αφου πήρατε απο κεί τροφή για σκέψη και ήπιατε και 1 σόδα θα σας πω και άλλα 2 πράγματα συνοδευτικά.
Ετσι για το γλυκό για να κάτσει καλύτερα η τροφή.

Διάβαζα πριν λιγάκι σε διάφορα forums και sites και εμπλούτιζα τις γνωσεις μου για την ΑΕΠΙ
ξέρετε αυτή η εξυπνάδα που ρουφάει απο παντού λεφτά με την δικαιολογία των πνευματικών δικαιωμάτων.


Η ΑΕΠΙ λοιπόν εισπράττει απο παντού.
Εκτός απο τα ραδιόφωνα και τηλεοπτικά κανάλια, απο bars, clubs, καφετέριες, αναψυκτήρια, καφενεία, ακόμα και γυράδικα ίσως και περίπτερα και γενικότερα απο οτιδήποτε  πέσει στην αντίληψη της οτι παίζει μουσική είτε απο cd είτε απο ραδιόφωνο ή έχει ανοιχτή την tv είτε για αγώνες είτε έτσι απλά είναι ανοιχτή και παίζει.
Διευκρινίζει μάλιστα οτι η μουσική υπόκρουση των διαφημίσεων ή και εκπομπών της τηλεόρασης έχει κι άυτή πνευματικά δικαιώματα την στιγμή που αναμεταδίδεται σε κοινό...


Για να ανοίξει κάποιος μαγαζί πρέπει μαζί με όλες τις άδειες να πληρώσει και άδεια στην ΑΕΠΙ βάσει μάλιστα των τετραγωνικών μέτρων.
Εισπράττει επίσης πνευματικά δικαιώματα απο:

  • εννοείτε τα cds, τους δίσκους και τις ταινίες που αγοράζεις                                                                ( ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ --- στην ουσία η δισκογραφική εδώ πληρώνει βάσει των πωλήσεων ένα κάποιο ποσό στην ΑΕΠΙ ή την κάθε αντίστοιχη ΑΕΠΙ της κάθε χώρας... επομένως εισπράττει ΚΑΙ απο τις δισκογραφικές)
  • Απο κινηματογράφους
  • άδεια cd/dvd/κασέτες, (για σκληρούς δίσκους δεν είμαι σίγουρος αλλά δεν αποκλείεται),
  •  απο cd/dvd recorders (drives) 
  • απο μελάνια για τον εκτυπωτή, 
  • και απο ότι άκουσα και απο mp3 players/ipods (δεν κατάφερα να ελέγξω κατά πόσο ισχύει αυτό), 
  • και πόσα πολλά άλλα,

απορροφώντας ένα ποσοστό απο την τιμή λιανικής του προϊόντος.


Έχω ακούσει και για ιστορίες οπου κυνήγησε και DJs και κατασχέθηκε ΚΑΙ εξοπλισμός.
(δε ξέρω επίσης πόσο αλήθεια είναι αυτό ή ήταν για άλλη υπόθεση)
 Παρόλο που το χαράτσι στην ΑΕΠΙ το πλήρωσε ήδη ο καταστηματάρχης.


Και αφού σας τάισα κι άλλο και αράδιασα όλες τις σκόρπιες σκέψεις και γνώσεις μου (ως σοφός ρήτωρ που είμαι)
Ρωτάω και όποιος ξέρει ας μου πεί γιατί άκρη δεν βγαίνει.


Αφού τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε καλλιτέχνη εξασφαλίζονται απο δισκογραφικές και εταιρίες διανομής.
Τα ραδιόφωνα πληρώνουν πνευματικά δικαιώματα για να διαφημίσουν τον καλλιτέχνη ο κόσμος που πέιστικε και πήγε να αγοράσει το cd γιατί να πληρώσει για τρίτη φορά τα δικαιώματα που έχουν ήδη εξασφαλιστεί απο δισκογραφική και ραδιόφωνο?


Αυτός που αγοράζει ένα dvd-rw για να κάνει backup τα πολύτιμα αρχεία της δουλειάς του που δεν έχουν καμία σχέση με μουσική ή ταινία ή τέχνη γενικότερα γιατι δίνει και πάλι τον οβολόν του?


Στην τελική ο ανεξάρτητος καλλιτέχνης αγοράζει cdrw drive, CDRs, για να γράψει σε αυτά μουσική συνέθεσε ο ίδιος, και εκτυπωτή και μελάνια για να εκτυπώσει εξώφυλλα... Και να τα μοιράσει στους φίλους του.
Έχει πληρώσει πνευματικά δικαιώματα για όλους τους εγγεγραμμένους καλλιτέχνες της ΑΕΠΙ για δικιά του ανεξάρτητη δουλειά για την οποία δεν θα πληρωθεί απο κανέναν...
Ε?!?!?!


Πηγα μακριά την βαλίτσα;
Έτσι είμαστε εμείς οι μέγιστοι ρήτορες, σκεφτόμαστε πολύ μπροστά...


Επομένως αφού όλοι μας έχουμε πληρώσει πνευματικά δικαιώματα με έμμεσο τρόπο ακόμα κι αν δεν έχουμε αγοράσει ποτέ μουσική και δεν έχουμε ακούσει ποτέ μας ούτε νότα!
Γαιτί, ώ θεοί, γιατί να πληρώνουμε;
Είναι δίκαιο αυτό ρε παιδιά;


Άρα τότε αφού έχουμε πληρώσει τόσες πολλές φορές πνευματικά δικαιώματα ακόμα και πριν αγοράσουμε το cd του οποιουδήποτε καλλιτέχνη και πληρώνουμε και άλλη μια έτσι για το γαμώτο όταν τελικά το αγοράσουμε τότε δεν μπορείτε να μας ζητήσετε και τα ρέστα αν κατεβάζουμε μουσική και ταινίες απο το ιντερνετι να ουμ (μπηκε ο Σαλλλονικιος μέσα μου).


Άρα εγώ που απο τότε που με θυμάμαι έδινα το μισό μου χαρτζιλίκι για να αγοράσω άδειες κασέτες και μετά άδεια cds και μετά άδεια dvds και μετά σκληρούς δίσκους, έχω κάθε δικαίωμα να κατεβάζω ότι και όση μουσική γουστάρω και όσες ταινίες μου περάσουν απο το μυαλό γιατί έτσι κι αλλιώς τόοοοοοοσα χρόνια και ζαμάνια έχω πληρώσει τα πνευματικά δικαιώματα για ότι κατέβασα και πρόκειται να κατεβάσω.
Απόσβεση δεν θα κάνω ποτέ;


Άρα βουλώστε το και μην ξαναπείτε για πειρατεία. 
ΣΙΧΤΙΡ! ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ

No comments:

Post a Comment