Powered By Blogger

SO FUNKY, MAKE YOU WANNA SLAP YO MAMA!

A BLOG ABOUT THE FUNKIEST RADIO SHOW IN GREECE, THE MUSIC THAT MOVES US, AND VARIOUS THOUGHTS, VIEWS AND INTERESTING STUMBLE UPONS OF DJ RADICAL

Wednesday, September 15, 2010

Είναι δήμαρχος εδω και 31 χρόνια στα 50 του...

Κι όχι απλώς είναι δήμαρχος αλλά η πόλη του έχει 0% ανεργία, κανέναν άστεγο ενώ δεν διαθέτει ούτε αστυνομία αφού δεν υπάρχει εγκληματικότητα!
Ο λόγος για τον Χουάν Μανουέλ Σάντσες Γκορντίγιο ο οποίος το 1979 εξελέγη δήμαρχος της πόλης Μαρίναλέντα στην Ισπανία σε ηλικία μόλις 19 ετών και παραμένει στην ίδια θέση ως και σήμερα! 

Και οι κάτοικοι μπορούν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, πληρώνοντας μόνο 15 ευρώ το μήνα.  Η στέγαση, η εργασία, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση και η υγεία θεωρούνται δικαιώμα και εφαρμόζεται η συμμετοχική κοινωνική δημοκρατία, με τους κατοίκους να αποφασίζουν για όλα, από τους φόρους μέχρι τις δημόσιες δαπάνες, σε μεγάλες συνελεύσεις. Τα πανηγύρια είναι συχνά στο χωριό και όλοι οι κάτοικοι συμμετέχουν στην προετοιμασία τους. Ο Γκορντίγιο εξηγεί σχετικά ότι «προσφέρουμε το οικόπεδο και τα οικοδομικά υλικά και εργαζόμαστε οι ίδιοι για την ανοικοδόμηση νέων κατοικιών για τους νέους. Χτίζουμε σπίτια 90 τ.μ. με τρία δωμάτια και με αυλή 100 τ.μ.».

No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger