Powered By Blogger

SO FUNKY, MAKE YOU WANNA SLAP YO MAMA!

A BLOG ABOUT THE FUNKIEST RADIO SHOW IN GREECE, THE MUSIC THAT MOVES US, AND VARIOUS THOUGHTS, VIEWS AND INTERESTING STUMBLE UPONS OF DJ RADICAL

Friday, October 15, 2010

H μη ανωνυμία είναι το μέλλον του Web, σύμφωνα με τον CEO της Google

ΑΑΑΑΑΝΤΕ ΠΑΑΑΑΛΙ λες και δεν μας έφτανε το Facebook και ο  chrome.....

Η μη ανωνυμία είναι το μέλλον του web σύμφωνα με την γνώμη του CEO της Google, τον Eric Schmidt. Αναφέρθηκαν αρκετά ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής στην Techonomy Conference όπου τονίστηκε το πώς προκαλεί αλλαγές ή οι αλλαγές που μπορεί να προκαλέσει η τεχνολογία στην κοινωνία. Το μήνυμα που μετέδωσε ο Schmidt είναι ότι η ανωνυμία είναι κάτι επικίνδυνο κι οι κυβερνήσεις θα ζητήσουν ένα τέλος σε αυτό.

Στην συνέντευξή του στο CNBC, o Schmidt δήλωσε

“Η ιδιωτικότητα είναι κάτι σημαντικό. Δεν είναι το ίδιο με την ανωνυμία. Είναι πολύ σημαντικό για την Google και για οποιοδήποτε άλλο να σέβεται την ιδιωτικότητα των άλλων. Ο κόσμος έχει δικαίωμα ως προς την ιδιωτικότητα. Είναι φυσικό. Είναι φυσιολογικό. Είναι ο σωστός τρόπος να πράττεις. Αλλά εάν είναι να πράξεις ένα σοβαρό έγκλημα, εάν δεν είσαι ανώνυμος, δεν θα 'σαι σε θέση να το πράξεις αυτό. Δεν υπάρχουν συστήματα στην κοινωνία που να το επιτρέπουν αυτό. Οι δικαστές επιμένουν στο να αποκαλύπτεται ποιος ήταν ο δράστης. Οπότε, μία απόλυτη ανωνυμία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μερικές δύσκολες αποφάσεις για τις κυβερνήσεις μας και για την κοινωνία ως σύνολο.”

Το ότι η ανωνυμία θεωρείται ως λόγος για ένα μελλοντικό έγκλημα φαίνεται να είναι εκεί όπου οδηγούνται σε συμπέρασμα ειδικοί πάνω στην online ασφάλεια. Το κείμενο του National Strategy for Trusted Identities in Cyberspace ( Εθνική Στρατηγική για Αξιόπιστες Ταυτότητες στο Κυβερνοχώρο) προτείνει την κατάργηση των πολλαπλών ανώνυμων ταυτοτήτων κι αντικατάστασή τους με μία -πραγματική- ταυτότητα. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι η κατάργηση του εγκλήματος, μέσω της λογικής ότι η ανωνυμία γεννά αντικοινωνική συμπεριφορά και εγκληματίες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ReadWriteWeb, o Schmidt αναφέρθηκε σχετικά με την αντικοινωνική συμπεριφορά: “Ο μόνος τρόπος να διαχειριστεί αυτό είναι η πραγματική διαφάνεια χωρίς ανωνυμία. Σε ένα κόσμο ασύγχρονων απειλών, είναι πολύ επικίνδυνο να μην μπορείς να ταυτοποιηθείς. Αυτό είναι κάτι που οι κυβερνήσεις θα το απαιτήσουν."

Εδώ τίθεται πια το ερωτήματα εάν εφόσον τα παραπάνω λέγονται από τον CEO της Google, μήπως θεωρούνται και γεγονός κι εάν εφόσον η ιδιωτικότητα είναι κάτι το οποίο έχει καταπατηθεί εδώ και αρκετό καιρό, πρέπει να αποδεχτούμε ότι η ανωνυμία είναι αντικοινωνική συμπεριφορά και , εν συνεχεία, έγκλημα.

Ο ειδικός περί ασφάλειας Bruce Schneier δηλώνει:

“Οι ίδιες οι εταιρείες των οποίων οι CEO ευλογούν την ιδιωτικότητα [Σ.τ.Μ: εννοώντας την Google και το Facebook], αποκτούν χρήματα διαχειριζόμενες τεράστια μεγέθη πληροφοριών των ίδιων των χρηστών τους. Είτε μέσω στοχευμένης διαφήμισης, cross-selling ή πείθοντάς τους χρήστες ότι πρέπει να σπαταλούν περισσότερο χρόνο στο site και να καλούν και τους φίλους τους εκεί, περισσότερη πληροφορία διαμοιράζεται με περισσότερους τρόπους. “Πιο δημόσια” (Σ.τ.Μ: πιο προσβάσιμα) σημαίνει και περισσότερα κέρδη. Αυτό σημαίνει ότι αυτές οι εταιρείες έχουν το κίνητρο να μειώνουν την δυνατότητα ιδιωτικότητας μέσα στις υπηρεσίες τους, ενώ την ίδια στιγμή παρουσιάζουν την “διαβρωμένη” ιδιωτικότητα ως κάτι αναπόφευκτο και προσφέρουν στους χρήστες την ψευδαίσθηση του ελέγχου.

Εάν χαθεί η δυνατότητα ανωνυμίας, κινδυνεύει η προστασία της ιδιωτικότητας. Είναι ανησυχητικό να σκέφτεσαι ότι “οι κυβερνήσεις θα απαιτήσουν” ένα τέλος στις ανώνυμες ταυτότητες. Ακόμη κι αν ο Schmidt είναι ο CEO της Google, το μήνυμά του περί επικίνδυνης ανωνυμίας είναι αρκετά αμφιλεγόμενο. Η Google ασχολείται με το αναζητά πληροφορίες και να αποκτά χρήματα μέσα από αυτές, άρα αυτό δεν είναι σύγκρουση συμφερόντων, δεδομένου των πόσων ξέρει η Google ήδη για εμάς;

Εάν πιστεύουμε ότι η ιδιωτικότητα είναι ένα κοινωνικό αγαθό, κάτι απαραίτητο για την δημοκρατία, την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν πρέπει να στηριζόμαστε στις δυνάμεις της αγοράς για να το διατηρήσουμε.”


link: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=417055


**********************************************************

Παρακάτω το κείμενο της National Strategy for Trusted Identities in Cyberspace

No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger