Powered By Blogger

SO FUNKY, MAKE YOU WANNA SLAP YO MAMA!

A BLOG ABOUT THE FUNKIEST RADIO SHOW IN GREECE, THE MUSIC THAT MOVES US, AND VARIOUS THOUGHTS, VIEWS AND INTERESTING STUMBLE UPONS OF DJ RADICAL

Wednesday, February 16, 2011

Θαλλάσια Συγκινονία επιτέλους στην Θεσσαλονίκη!

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί ο μελετητής για τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, τα καραβάκια, με τη σχετική διαδικασία να «τρέχει» με γρήγορους ρυθμούς.

Μέσα σε τρεις μήνες, δηλαδή μέχρι το Μάιο, θα πρέπει να προετοιμαστούν τα τεύχη για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (τεκμηρίωση, σκοπιμότητα, βιωσιμότητα, προδιαγραφές, απαιτήσεις της Πολιτείας, στοιχεία προβλεπόμενης επιβατικής κίνησης κ.ά.) προς τους ιδιώτες επενδυτές. Θα ακολουθήσει η πρόσκληση προς τους ιδιώτες, διαδικασία την οποία θα συντονίσει το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ).

Ενδιαφέρον επενδυτών


Κύκλοι του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναφέρουν ότι η ανακίνηση του ζητήματος, το οποίο ήταν «κολλημένο» από το 2003, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών, που αναμένουν την ολοκλήρωση των μελετών προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στη θαλάσσια αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως τεχνικός σύμβουλος επελέγη ένωση δύο εταιριών, από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, η οποία γνωρίζει το θέμα, καθώς είχε εκπονήσει σχετική μελέτη την περίοδο 2002 - 2004, για λογαριασμό της τότε Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Εξάλλου, τις προηγούμενες μέρες ο αρμόδιος υφυπουργός Σπύρος Βούγιας δήλωσε ότι «υπάρχει ήδη εκδηλωμένο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό. Εκτιμάται ότι τα καραβάκια μπορούν να ξεκινήσουν δρομολόγια σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα, την άνοιξη του 2012».

Σε πρώτη φάση εξετάζεται μία θαλάσσια συγκοινωνία με τρεις σταθμούς (Περαία, Καλαμαριά, κέντρο Θεσσαλονίκης), ενώ σε δεύτερη φάση μπορούν να γίνουν ενδιάμεσες στάσεις, όπως, για παράδειγμα, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», αλλά και σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, όπως το Καλοχώρι. Τα καραβάκια δε θα επιδοτούνται.

Πηγή: aggelioforos.gr

Να πω τώρα εγώ σας τά ΄λεγα;
http://funkyfreshradio.blogspot.com/2010/07/blog-post.html
Αυτήν την ιδέα την είχα εδώ και πάρα πολύ καιρό επιτέλους αρχιζει να γινεται πράξη...

No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger