Powered By Blogger

SO FUNKY, MAKE YOU WANNA SLAP YO MAMA!

A BLOG ABOUT THE FUNKIEST RADIO SHOW IN GREECE, THE MUSIC THAT MOVES US, AND VARIOUS THOUGHTS, VIEWS AND INTERESTING STUMBLE UPONS OF DJ RADICAL

Sunday, July 19, 2009

Aπάντηση για την μήνυση στο troktiko.. H επανάσταση μόλις άρχισε

Απο αναγνώστη του http://troktiko.blogspot.com

Κυριακή, 19 Ιούλιος 2009




"Δεν έχω ιδέα ποιοι διοικούν το troktiko ή γράφουν σε αυτό... και για να πω την αλήθεια ούτε που με ενδιαφέρει. Μου αρκεί που μέσα από τον τρόπο που γράφουν και αντιδρούν, μου δίνουν την εντύπωση πως είναι ερασιτέχνες... και παθιασμένοι με αυτό που κάνουν. Και η απουσία διαφήμισης στο blog τους, σημαίνει. Το ίδιο ισχύει και για πολλά άλλα blogs.

Να διευκρινήσω ότι δεν είμαι δημοσιογράφος ούτε έχω καμία σχέση με τα media ή την πολιτική. Είμαι απλά ένα σκεπτόμενο ζώο αυτής της ζούγκλας που θέλουμε να την λέμε και χώρα. Τα όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό με τα blogs, την ανωνυμία ή μη των συντακτών τους και τις μηνύσεις, είναι άλλο ένα δείγμα του τρόπου που σκέφτονται και μας αντιμετωπίζουν οι εκάστοτε κυβερνώντες. Και για να μην μπερδευόμαστε, κυβερνώντες είναι μία ομάδα που αποτελείται από τα τακτικά μέλη (βλ. πολιτικούς), τα ημι-μόνιμα (βλ. δημοσιογράφους - mediaνθρώπους) και τα μόνιμα μέÎ! �η (βλ. επιχειρηματίες).

Το θέμα, δυστυχώς για εσάς κύριοι κυβερνώντες, είναι ότι η επανάσταση ξεκίνησε. Μετά την... μουσική και τις ταινίες, ήρθε και η σειρά της ενημέρωσης. Και ακολουθεί η τηλεόραση. Όσο πιο πολλοί εντάσσονται στον κόσμο του ίντερνετ καθημερινά, τόσο πιο πολύ μεγαλώνει η επανάσταση. Και βέβαια, θα ήταν τουλάχιστον ντεμοντέ στην εποχή του ίντερνετ να περίμενε κανείς επαναστάσεις με πανώ, πλακάτ και συγκεντρώσεις. Αυτά είναι για τους ρομαντικούς και παλιομοδίτες αριστερούς ή για όσους έχουν διεγνωσμένη υπερκινητικότητα λόγω δύσκολης παιδικής ηλικίας. Η νέα επανάσταση είναι ατομική και βιώνεται μέσα από το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης και συνεισφοράς στις Τέχνες, στο Λόγο και την Συλλογική (παγκόσμια) Κουλτούρα. Η νέα επανάσταση είναι η πιο ειρηνική και ταυτόχρονα ή πιο απαιτητική από όλες! Ακόμα και να κλείσουν όλα τα blogs, απλά θα επιστρέψουμε στις BBS του παλιού καλού καιρού. Ακόμη και όλο το ίντερνετ να κλείσουν, ο κόσμος θα πάει σε παράλληλα, εναλλακτικά και δωρεάν δίκτυα που ήδη λειτουργούν στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Ακόμη και αυτά να κλείσουν, ο κόσμος θα συνεχίσει την επανάσταση με τα κινητά! Όσο πιο νωρίς καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι είναι μπροστά σε ένα αδιέξοδο, τόσο πιο καλά θα είναι για όλους, και για αυτούς και για εμάς. Ας αναζητήσουν δημιουργικές και εποικοδομητικές εναλλακτικές, έτσι ώστε να μην έρθουν σε σύγκρουση με τον κόσμο. Το μόνο που χρειάζονται, είναι να αλλάξουν συμβούλους. Δεν είναι δυνατόν να εμπιστεύονται ανθρώπους που ζουν εκτός εποχής. Ας εμπιστευθούν καλύτερα τα νέα παιδιά που μεγάλωσαν μέσα στο ίντερνετ. Ή τουλάχιστον ας τα ρωτήσουν.

Είναι φανερό ότι πίσω από τα όσα γίνονται με τα blogs, υπάρχει η αγωνία για να διατηρηθεί ο έλεγχος. Είναι επίσης φανερό ότι όλα αυτά ξεκίνησαν μέσα στο κατακαλόκαιρο για να περάσουν όσο πιο "λάου"¨γίνεται. Όμως σημειώστε πως πολλοί άνθρωποι πλέον παίρνουν το laptop μαζί στις διακοπές τους, ακόμα και στην παραλία. Ενώ κανένας πλέον δεν παίρνει μαζί του την τηλεόραση. Και οι πωλήσεις των εφημερίδων είναι μειωμένες το καλοκαίρι. Ο απόλυτος έλεγχος είναι κάτι που δεν γίνεται να εφαρμοστεί πλέον στο ίντερνετ. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το κοινό ! του ίντερνετ δεν είναι το ίδιο με το κοινό της τηλεόρασης. Σε 4-5 σεζόν από τώρα, τηλεόραση θα βλέπουν μόνο οι ηλικιωμένοι και τα κατοικίδια.

Οπότε κύριοι κυβερνώντες μην βλέπετε σαν απειλή το διαδίκτυο. Ειδικά όσοι από εσάς είστε τίμιοι και ειλικρινείς θα πρέπει να το δείτε σαν ευκαιρία. Μην αφήνεστε να σας παραμυθιάζουν άσχετοι και βολεμένοι σύμβουλοι, αλλάξτε τους αύριο, και αγκαλιάστε τον κόσμο του ίντερνετ γιατί έχει πολλά να σας προσφέρει΄. Είτε το ζητούμενό σας είναι η εξουσία, είτε η δόξα, είτε τα φράγκα."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

No comments:

Post a Comment

Powered By Blogger