Powered By Blogger

SO FUNKY, MAKE YOU WANNA SLAP YO MAMA!

A BLOG ABOUT THE FUNKIEST RADIO SHOW IN GREECE, THE MUSIC THAT MOVES US, AND VARIOUS THOUGHTS, VIEWS AND INTERESTING STUMBLE UPONS OF DJ RADICAL

Friday, April 2, 2010

περι πνευματικής ιδιοκτησίας, πειρατείας και άλλες τέτειες παπαριές...

παραθέτω το post του linuxovios στο Insomnia.gr,
μέσα στο thread "Ο πόλεμος του Διαδικτύου"

γιατι με εκφράζει απόλυτα...

"Γουστάρω να περάσουν οι φασιστικοί νόμοι, να μας παρακολουθούν 24/7 και όποιος κατεβάζει "παράνομο" υλικό να του κόβεται η γραμμή και να διώκεται ποινικά. Πραγματικά το θέλω πολύ! Έτσι θα φανεί το θέατρο του παραλόγου στο οποίο είμαστε πρωταγωνιστές με τα ευρώ μας.

Αλήθεια, αν γίνουν όλα τα παραπάνω, ποιος θα αγοράζει cd, dvd (στα οποία έχουμε προπληρώσει πνευματικά δικαιώματα) ? Ποιος θα αγοράζει divX players , mp3 κτλ. με τα οποία μας βομβαρδίζουν καθημερινά με διαφημίσεις και γίνεται τζίρος δισ. ευρώ ? Ποιος θα αγοράζει δίσκους τεραστίου μεγέθους ? Ποιος θα χρυσοπληρώνει "24άρες" γραμμές και αύριο μεθαύριο vdsl και FTTH ? Μια ολόκληρη οικονομία θα καταρρεύσει για να καταλήξουν τα φράγκα (που δε θα καταλήξουν) σε άλλη τσέπη. Αυτό είναι το παιχνίδι και ο αγώνας τους.

Πραγματικά γουστάρω να περάσουν οι φασιστικοί αυτοί νόμοι. Και αν τώρα σε κυνηγάνε γιατί κατέβασες την τελευταία χολυγουντιανή υπερπαραγωγή αντί να πληρώσεις 12 ευρώ για να τη δεις , αύριο θα σε κυνηγάνε γιατί είδες τσόντα ή γιατί έβρισες τον χ αληταρά λαμόγιο πολιτικό που κατάκλεψε τη δημόσια περιουσία. Μεθαύριο δε θα μπορείς να μπλογκάρεις εκτός "ορίων" και τελικά θα μιλάς όποτε και με όποιον θέλουν αυτοί.

Γουστάρω να περάσουν οι φασιστικοί νόμοι. Για να αποδειχτούν πόσο φασίστες (εκτός από κλέφτες είναι). Τους είναι εύκολο άλλωστε. Τρανό παράδειγμα οι μέρες που ζούμε. Αντί να πιάσουν τα λαμόγια και τα μεγάλα ψάρια και τους μιζαδόρους των δισ. ευρώ, κυνηγάνε το δημόσιο υπάλληλο (που δεν είναι βέβαια άμοιρος ευθυνών).

Γουστάρω να περάσουν οι φασιστικοί νόμοι. Να γυρίσει και ο κόσμος (που καταλαβαίνει) σε ανοικτό λογισμικό και full encrypted connections. Να μείνουμε λίγοι και καλοί γιατί είχε γεμίσει ο τόπος από noobs leechers που ποτέ δεν έμαθαν και δε θα μάθουν τι εστί ελευθερία διακίνησης της πληροφορίας (εδώ καλά καλά δεν καταλαβαίνουν τι είναι και πώς λειτουργεί το pc).

Δε μας θέλουν στο internet, γιατί είναι το υπερόπλο μας. Μας επιτρέπει να έχουμε λόγο και να ελέγχουμε. Μας δίνει τη δύναμη της αλληλεπίδρασης. Μας θέλουν μπροστά στο χαζοκούτι.

Γουστάρω να περάσουν οι φασιστικοί νόμοι. Θα πάρουν τα @ μου"

πηγη: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=3265787&posted=1#post3265787

3 comments:

  1. Και γαμώ τα άρθρα κατά τη γνώμη μου. Δεν πρόκειται να πληρώσω 20 ευρώ για ένα πουτσό - cd από τη στιγμή που διανέμεται δωρεάν στο ίντερνετ. Δε στέκει με τη λογική, πολύ απλά.

    Ας μας περάσουν αυτούς τους νόμους και εκτός από τις δισκογραφικές, θα γαμηθεί όλη η οικονομία του κράτους.

    ReplyDelete
  2. Ειναι ενα απο τα αρθρα που ηθελα καιρο να γραψω αλλα δεν εβρισκα τα λογια ο συνφορουμητης φιλος τα ειπε τέλεια και έχεις δίκιο έχουμε που έχουμε "κρίση" θέλουν κι απο πάνω να μας επιβάλουν να μην κινούμε την αγορά καθόλου μπας και κλείσουν και τα σκορπια μαγαζακια (στα οποια βρίσκεις θαμένους θησαυρου΄ς σε βυνίλια πχ), για να μείνουν μόνο οι πολυεθνικές - μόνο έτσι θα μοιράζοντε τα κέρδη.

    Ειναι σύστημα ρε παιδια εχετε δεί να υπάρχουν πολλά πχ καταστήματα ηλεκτρονικων? 4-5 αλλυσίδες μείνανε και είναι θέμα χρόνου πότε θα συνχονευτουν κι αυτες. Με όλλα τα αγαθά γίνετε αυτό.

    Το είπα το ξαναλέω και θα το ξαναπώ! Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ! Κι ο καλλιτέχνης πρέπει να προσκομίζει το κέρδος όχι ο μεσάζοντας - και ο καλύτερος και πιο τίμιος τρόπος να το κάνεις αυτο είναι τα lives στην συγκεκριμένη περιπτοση...

    ΟΚ ΟΚ ξέφυγα αλλα έχει νοημα...

    ReplyDelete
  3. by the way ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ οτι τα πνευματικά δικαιόματα τα προπληρόνουμε σε παράπλευρες αγορές!!!!!!!!!!!!!

    αδεια cd/dvd, εκτυποτές, φωτοτυπικό χαρτί, κα΄ρτες μνήμης, καμερες, σκηλροί δίσκοι κκλπ κλπ κλπ κλπ.

    σε παλιότερο post έχω ανεβάσει σκαναρισμένες αποδείξεις απο το πλαίσιο που γράφουν ξεκάθαρα ακριβώς αυτό.

    ReplyDelete

Powered By Blogger